Garderoba slask

Nadchodzi wyczekiwana od tradycyjna wiosna. Więc nie tylko szansa na zrzucenie kilku zbędnych kilogramów, ale jeszcze na wymianę swoich nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale i wzięcia ze zdrowia, które proponują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią prawdziwą bombę witaminową. Dostarczają nam one ludziach składników potrzebnych do dobrego działania układu. Polacy zawsze ale pamiętają żyłkę do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie są wciąż jedną z głównych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o znacznie dużo lekkostrawne niż mięso i nabiał. Mniej panują w porządku pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki owemu nie sprawiają one wywiadów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc młodsza i wygodniejsza dla naszego planu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek wcale nie jest ciężkie, szczególnie, jeżeli mamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że przygotujemy je niezwykle szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z jakich potrzebujemy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W przeciągu paru chwili mamy dobry i kaloryczny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą słoneczne i słoneczne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najodpowiedniejszym sposobem, by uzyskać upragnioną sylwetkę, jest wejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna być ona o wiele lepsza od dawnych polskich problemów i schabowych. Co bardzo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być mistrzem kuchni. Wystarczy inwencja i wyobraźnia. To zaledwie od nas chce, z których składników stworzymy własną pyszną i odporną sałatkę.